30. juni 2008

 

Som skapt til leselyst!

Grünerløkka bibliotekEt av de kosligste offentlige bibliotekene jeg vet om er Grünerløkka filial av Deichmanske bibliotek som ligger på Schous plass. Biblioteket ligger sentralt i Oslo, og var det første bygget som ble bygget som et bibliotek her i Norge. Biblioteket på Grünerløkka ble oppført i 1914. Nede i første finner man de vanlige avdelingene for voksne og barn, og oppe i andre finner man Serieteket. Serieteket er verdt en bloggpost for seg selv, derfor kommer jeg til å holde den delen av biblioteket utenfor her.

På Grünerløkka er det alltid et yrende liv, noe som gjenspeiler seg på filialen: Det er alltid mange mennekser på besøk. Dette er dessuten ett av to bibliotek i byen som har søndagsåpent, og det er sikkert flere enn én barnefamilie som tar turen innom en søndag formiddag.

Grünerløkka bibliotekDet mye ved Grünerløkka filial som oser koselig bibliotek. Flere steder inne på voksenavdelingen finner du små kriker og kroker du kan sette deg ned og lese ei god bok eller ei avis. Hva med for eksempel å krype opp i en kurvstol med en usedvanlig spennende roman? Du får til og med godt leselys fra lampa ved siden av!

Skulle man synes dette blir for gammeldags, så har Grünerløkka, som alle andre filialer av Deichman, trådløst nettverk. Det er flere steder man kan sette seg ned med sin bærbare, men om det er tilsvarende med strømuttak er jeg ikke sikker på. Dette er nemlig et av tilbudene jeg så langt ikke har benyttet meg av på filialen.

Også barneavdelingen er veldig koselig. Der finner du ikke bare bøker, men også en sofakrok med koselige bamser. Ser du deg omkring vil du dessuten få øye på gamle leker på utstilling eller en dukke oppe på bokhylla. Alt er med på å skape en hyggelig og trivelig atmosfære.

Slik jeg ser det: Et bibliotek som skaper leselyst!

Bildene av tatt av Elin Sjølie.

Etiketter:


7. mars 2008

 

Trendy bibliotheque!

BibliotekAt dansker er kule har jeg egentlig tenkt lenge. Og denne tanken blir definitivt ikke svekket når jeg leser artikkelen "Trendy blant bøker" i avisa Klar tale. De forteller med adre ord at i Danmark er det hipt og kult å gå på biblioteket.


"Unge i Danmark har begynt å samles på biblioteket. Bøker til utlån er gjenbruk, og det er moderne å vise ansvar for miljøet, skriver den danske ukeavisa Urban. Støvete bokhyller og slitte tregulv er også trendy."


Nå er det selvsagt noen av oss som for lengst har skjønt at bibliotek er kult, men at også media nå har fått teften er moro. Så kan vi håpe at trenden også vil komme for fullt her til lands.

Etiketter: ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Innlegg [Atom]