19. mars 2008

 

Hvil i fred, Arthur C. Clarke.

En av de mest kjente science fiction-forfatterene, Arthur C. Clarke, er død, forteller Dagbladet. Den 90 år gamle forfatteren er kanskje mest kjent for boka 2001: En romodyssé, som kom ut i 1968, og som siden ble filmatisert. Han har skrevet over hundre bøker, og har nok fascinert mange science fiction-fantaster gjennom en årrekke. Jeg tør påstå han var en av de største.

Jeg synes det er trist at han nå ikke kommer til å skrive flere bøker, men 90 år er en respektabel alder. Så vidt jeg forstår døde han i natt, norsk tid, på Sri Lanka.

Måtte bøkene hans leve et langt, langt liv etter ham...

Etiketter: ,


25. februar 2008

 

Oslo Science Fiction-festival 2008

Årets Oslo Science Fiction-festival finner sted torsdag 31. juli til søndag 3. august på Helga Engs Hus, Blindern, Universitetet i Oslo. Hvert år har festivalen æresgjester og denne gangen er det ingen ringere enn science fiction-forfatter Iain M. Banks og Torstein Bugge Høverstad, som blant annet er kjent for den norske oversettelsen av Harry Potter-bøkene, som gjester festivalen. Enn så lenge kan man ikke melde seg på, men jeg regner med at det skjer nærmere sommeren.

Dette er en begivenhet jeg forsøker få med meg hvert år, og så fremt jeg ikke er på ferie akkurat da, kommer jeg definitivt til å innfinne meg!

Etiketter: ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Innlegg [Atom]