23. juni 2008

 

Neil Gaimans Neverwhere - TV-serien

Min favorittbok Neverwhere var i utgangspunktet en TV-serie, den også skrevet av Gaiman. Nå har jeg omsider fått sett serien på DVD, og det var som om å se boka! Jovisst, det var noen småforskjeller, men serien var virkelig herlig!

TV-serien ble først vist på BBC Two i 1996, og hadde sitt utspring i en samtale med Lenny Henry, som han skrev TV-serien sammen med. Henry hadde i utgangspunktet foreslått en TV-serie om hjemløse som hadde dannet stammegjenger (tribes) i Lonodn. Gaiman var skeptisk, han var redd for at det skulle virke som om at det å være hjemløs ville være kult, og at dette kunne føre til at unge mennesker ville rømme hjemmefra for å bli hjemløse selv.

Hovedpersonen, skotske Richard Mayhew, bor i London, kommer en sen kveld over jenta Door, som ligger skadet på gata. Til tross for hans forlovedes sterke protester, hjelper Richar Door, og tar henne med hjem, slik at hun får hvile og forbundet sårene sine. Det viser seg at Door kommer fra London Below, som er en helt annen verden enn det London vi kjenner fra virkligheten. På denne måten blir Richard selv en del av denne nye, ukjente verdenen. Han mister jobben, leiligheten, kjæresten, og blir ufrivillig kastet ut i et eventyr han ikke kunne ha forestilt seg.Neverwhere er også utgitt som tegneserieroman, men denne har jeg ikke lest. Jeg har dog hørt av noen at de ikke var så begeistret. Planen er å gjøre meg opp en egen mening om akkurat dét etterhvert.

Etiketter: , ,


10. mars 2008

 

Vinnerne av SPROING 2008

Sproingprisen
Jeg vil kjapt oppsummere hvem som tok med seg troféene hjem:

Beste norske serie:
Sigbjørn Lilleeng: Nebelgrad Blues 3

Beste oversatte serie:
David B.: Epileptisk
Oversatt av Thomas Lundbo

Beste debutserie:
Gunnar Wærness: Bli Verden
Forlaget Oktober, 2007

For begrunnelser og mer informasjon, sjekk SPROING-prisens hjemmesider.

Etiketter: ,


29. februar 2008

 

Stem fram Norges beste tegneserie!

SproingprisenNominasjonene for Sproingprisen 2008 er nå klare, og det er vi lesere som får lov til å bestemme hvem som vil trone som den beste norske tegneserieskaperen. Du kan avgi din stemme ved å gå inn på Sproingprisens hjemmesider. Der finner man også utdrag fra seriene. Man kan stemme fram til 5. mars kl. 24.00.

De nominerte er:

Norsk klasse:
Ugler av Martin Ernstsen
Jeg Drepte Hitler av Jason
Kanon 2 av Lars Fiske & Steffen Kverneland
Nebelgrad Blues 3 av Sigbjørn Lilleeng
Rabbel 10 av Anna Fiske


Oversatt klasse:
Buddha 1 av Osamu Tezuka, oversatt av Bjarne R. Johnsen
Sort Hull av Charles Burns, oversatt av Jens E. Røsåsen
Epileptisk av David B., oversatt av Thomas Lundbo
Husfred av Alison Bechdel, oversatt av Johann Grip
Fotografen av Lefèvre, Guibert og Lemercier, oversatt av Nina Svendsrud


Beste debutserie:
Bli Verden av Gunnar Wærness
Nissefugl av Martin Ernstsen
Askeladden og Risen som ikke hadde noe hjerte på seg av Tor Morisse

Årets Sproingprisutdeling finner sted på Seriateket, Deichmanske på Grünerløkka, 8. mars kl. 19.00.

Etiketter: ,


17. desember 2007

 

The Gunslinger Born

The Gunslinger BornJeg er imponert! Aftenposten anmelder tegneserier! Jeg ble dog ikke så overrasket da jeg så at det var May Synnøve Rogne som stod bak anmeldelsen, hun har lang fartstid innen fandom.

Tegneserien som anmeldes er The Gunslinger Born, og Stephen King har etter det jeg forstår hatt en sentral rolle i prosjektet. Tegneserien, som er utgitt på prestisjetunge Marvel, er illustrert av Jae Lee, og Rogne sier følgende i sin anmeldelse:
"Jae Lees tegninger er mørke og gotiske i stil og malt med bred pensel. Lee gjør Kings verden visuelt flott og levende. Selv om teksten ikke er skrevet av King selv, har Robin Furth og Peter David likevel greid å bevare mye av stemningen fra bøkene."
Bøkene det er snakk om er selvsagt Dark Tower-serien av tidligere nevnte Stephen King.

Siden tegneseriens handling er satt til en tid før bøkene, regner jeg med at denne fint kan leses uavhengig av dem, men den skal være "med på å gi både karakteren og historien fra bøkene en ekstra dybde."

Selv om serien "kun" fikk terningkast fire, så ble i hvert fall jeg nysgjerrig på denne...

Etiketter: ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Innlegg [Atom]