4. april 2008

 

Litt sånn i jobbsammenheng.

Ondt landskapJeg sitter her og jobbleser*. Akkurat nå er det Ondt landskap av Khalid Hussain som konsumeres. Drar du kjensel på forfatterens navn? Hvis jeg sier Pakkis går det kanskje opp et lys? Ja, det stemmer, det er samme forfatter. Jeg visste faktisk ikke inntil ganske nylig at han hadde gitt ut ei bok til. Dessuten er det mannen bak manus og regi til filmen Import Eksport.

Ondt landskap er veldig forskjellig fra Pakkis: Det er ei spenningsbok. Hva den handler om og hva jeg synes om den kan jeg komme tilbake til når boka er ferdiglest.

*jobblese = lese skjønnlitteratur i forbindelse med jobb

Etiketter:


5. februar 2008

 

Maria, Maria...

Få meg på, for FaenHolder på med den kritikerroste Få meg på, for faen. Jeg er veldig usikker på hva jeg synes om den. Enn så lenge har den ikke helt skapt den store piffen for meg. Det er noe med hovedpersonen, Maria, som irriterer meg, tror jeg. Man kan vel kanskje si at hvis en person i ei bok irriterer en, så er det en god ting... Jeg er likevel ikke overbevist. Jeg skal gi boka noen sider til og se hva jeg synes da. Hvis ikke, må den nok si takk for seg.

Etiketter:


28. januar 2008

 

En slags klassiker?

BazarTor Åge Bringsværd skriver rett og slett knakende bra. Jeg er nå i gang med Bazar (pådyttet meg i et øyeblikk hvor jeg var i skrikende behov for ei ny bok, da jeg hadde lest ut mi og ikke tatt med meg ei ekstra). Underlig bok. Jeg tror jeg liker denne også.

Fortsetjing fylgjar...

Etiketter:


16. januar 2008

 

Solkur.

A Thousand Splendid SunsI forbindelse med lesesirkelen jeg er med i, holder jeg nå på med boka A Thousand Splendid Suns av Khaled Hosseini (bedre kjent som forfatteren av The Kite Runner). Det er rart hvordan enkelte bøker bare ikke fenger en overhodet, mens andre bøker har man knapt lyst til å legge vekk.

A Thousand Splendid Sus er blant sistnevnte. Jeg har ikke kommet så langt i boka, men det var med tungt hjerte jeg måtte legge den fra meg for å sove i går kveld. Aller mest hadde jeg lyst til å sitte oppe halve natta og lese. Det kunne jeg desverre ikke, jeg skulle jo på jobb i dag!

Skulle er riktig betegnelse, for jeg befinner meg ikke på jobb. Derimot er jeg hjemme fra jobb og syk. Tror jeg skal orke å lese litt, i hvert fall. Godt det er ei flott bok jeg kan pleie meg selv med. For bøker kan regnes som medisin, ikke sant?

Etiketter:


15. januar 2008

 

Ikke akkurat tekstiler...

SilkeEtter et heller ublidt møte med The File of H, som jeg, ikke overraskende nok, ga opp og la fra meg, er jeg nå i full gang med Silke av Alessandro Baricco. Nok en BookCrossing-bokring. Jeg leser den i svensk oversettelse.

Enn så lenge er alt vel. Det føles som en befrielse å lese ei bok jeg liker etter å ha forsøkt å tvinge meg selv til å lese ei bok jeg bare følte motstand for. Så nå gleder jeg meg bare til å lese resten av boka, regner med å kanskje bli ferdig i løpet av dagen.

Etiketter: ,


8. januar 2008

 

Seig som sirup

The File of HOkei, okei, jeg har ikke kommet så langt i denne boka, men skal jeg i det hele tatt gi den de sedvanlige 100 sidene før jeg gir den opp? Så langt har med andre ord ikke The File on H av Ismail Kadare fenget meg. Jeg kan egentlig ikke helt sette fingeren på hva det er som gjør at denne boka føles som sirup, men noe er det helt klart. Noen som har lest den og mener noe om den?

Etiketter:


9. desember 2007

 

Når enden er nær...

Jeg holder på med Krakens gap av Sigbjørn Mostue. Dette er den tredje og siste boka i triologien "Alvetegnet". Boka var nominert til Brageprisen, og jeg støtter nominasjonen fullt ut: Denne er veldig bra! Jeg synes bøkene bare blir bedre og bedre.

Nå skal jeg lese videre, for dette er spennende...

Etiketter:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Innlegg [Atom]